Facebook Retargeting Booster!

Assalamualaikum,

ramai kat luar sana yang menggunakan platform Facebook Ads untuk iklankan produk masing-masing

Tapi yang jadi masalah adalah, ramai yang mengeluh di sebabkan Facebook Ads sangat mahal dan nak close sale seorang sangat susah. Semuanya sebab Facebook dah ubah algorithm dan cara gerak kerja mereka. 

Tapi ada jerung-jerung yang kat luar sana yang masih lagi senyum dengan result Facebook Ads yang murah dan sangat jimat

Apa rahsia mereka sebenarnya?

Sebenarnya, mereka menggunakan Facebook Retargeting

Mereka dah tak pakai interest macam kita buat. Malahan mereka dah tak pakai interest untuk buat retargeting. 

Apa Facebook Retargeting tu?

Facebook Retargeting ini adalah satu kaedah untuk iklankan balik atau retarget balik kepada customer yang dah masuk website tapi tidak membeli.

Contohnya, jika anda pergi ke website Modul Zero to Hero saya iaitu zerotohero.com.my, anda akan di hantui oleh iklan saya selama 30 hari!

Jika nak stop iklan, kena beli juga modul tu.

Fahamkan maksud retargeting tu?

Sebab tu Facebook Ads akan jadi murah kalau kita retargeting balik kepada orang yang dah kunjung ke website kita.

Jom kita tengok contoh di atas. 

Amount spent hanyalah RM 135.19.

Sales adalah RM 150 x 22 = RM 3,300!
Untung bersih = RM 3,164.21!

ROI = 22.67!

Add to cart tu ada 65!

Dengan hanya spend RM 135.19 je. 22 order masuk dan bukan setakat tu je, ada 65 yang add to cart!

Sangat murah dan sangat jimat duit!

 

OK, apa yang saya dapat belajar melalui modul ni?

1. Cara nak install tracking Facebook di website atau di panggil pixel.

2. Cara nak buat strategy filling di FB Ads.

3. Cara nak buat Custom Audience.

4. Cara nak buat Lookalike audience.

5. Cara nak baca data result FB Ads.

6. Cara nak dapatkan gambar yang senang close sale.

7. Cara nak murahkan FB Ads.

8. Cara nak optimize FB Ads.

9. Cara nak buat copywriting untuk tarik orang membeli.

10. Dan banyak lagi akan menyusul nanti!

P/S : Bonus modul website ecommerce yang berharga RM599!

Harga?

Saya nak kasi harga tak masuk akal!

RM50!

Harga RM 50 dah habis!

RM75!

Harga RM 75 pun dah habis!

Harga last diskaun sebelum di naikkan kepada RM 399!

Copyright © 2019 Zero to Hero | FAQ | Contact Us | Join Affiliate